andalusie-frank-jeannette.reismee.nl

Adios Ronda

Ronda was prachtig. Tijd om andere steden te gaan ontdekken. De eindhalte van vandaag is Cordoba, we maken een tussenstop in Antequera.

Antequera, na wat zoeken een 'parkeergarage' gevonden en op weg gegaan naar het Alcazaba. Eerst een espresoo en daarna nog maar een keer (veel) trappen op. Maar ook dit keer weer helemaal de moeite!

De Moren en Christenen hebben hier allerlei mooie en minder mooie dingen gedaan. Met een audioguide ons prima vermaakt in dit prachtige Fort.

Na een lunch (toeristen tussen alleen Spanjaarden) op weg naar Cordoba. Dit keer over de snelweg Malaga - Cordoba. Olijfbomen tot aan de horizon en geen auto te bekennen.Iets anders dan olijfbomen trouwens ook niet. We wisten op dat moment nog niet wat ons te wachten stond.

Aangekomen in Cordoba keurig de gps gevolgd. Nee dat was echt de laatste keer. De Joodse wijk van Cordoba is beroemd om zijn nauwe straatjes. We hebben het geweten. Volkomen vastgereden voorzichtig achteruit tot we een iets bredere straat zagen waar een taxi in verdween. Follow that cab...

We hebben een mooi hotel.en aan de overkant van de straat ligt de Mezquita. Die is voor morgen. Na een wandeling, een lekkere douche, wacht nu een restaurantje en daarna ons bed.

Het was een lange, drukke, maar weer mooie dag.

Liefs Jeannette

Greetje

Wat ee mooi fort en een prachtige omgeving.